Известие

Collapse
No announcement yet.

Шашми с Дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шашми с Дебитомер

Колеги карам 156 2.4 JTD(9 136(АR.32....мотор),в4ера решех да видя какво става с моя дебитомер(колата не върви добре в ниски обороти-до средни) и като го свалих на него пишеше 0 281 002 180,цикнах в нета и ми излезе ,4е е за Опел .
    Въпроса ми е какъв номер трябва да е моя дебитомер и от къде, и колко пари ще ми струва ?
    П.С :Погледнах и сенсора-той е със същият номер !
    Ходих на диагностика(Бош),там не ми казаха нищо за дебитомера ; въздуха, който от4ита дебитомера на малки обороти е ~ 310 ?!? колко трябва приблизително да е тази стойност ?
    Last edited by FeaR*; d.m.y г., 21:16.

По каталог:
    Или 0 280 218 019 - 138лв,
    или 0 281 002 199 - 542лв.
    sigpicex
    147Q2
    300bhp/606nm
    Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
      По каталог:
      а някаква представа колко трябва да показва,за засмукан въздух на малки обороти ?

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
        По каталог:
        Миро от тия номера 1-вия не е ли само за бензинки?За дизелите не беше ли различна номерацията?
        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
          Миро от тия номера 1-вия не е ли само за бензинки?За дизелите не беше ли различна номерацията?
          Не е само за бензинки, на 136 коньовите жтд-та е 019. Мисля че и на 105 е такъв.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от FeaR* Покажи съобщение
            Колеги карам 156 2.4 JTD(9 136(АR.32....мотор),в4ера решех да видя какво става с моя дебитомер(колата не върви добре в ниски обороти-до средни) и като го свалих на него пишеше 0 281 002 180,цикнах в нета и ми излезе ,4е е за Опел .
            Въпроса ми е какъв номер трябва да е моя дебитомер и от къде, и колко пари ще ми струва ?
            П.С :Погледнах и сенсора-той е със същият номер !
            Ходих на диагностика(Бош),там не ми казаха нищо за дебитомера ; въздуха, който от4ита дебитомера на малки обороти е ~ 310 ?!? колко трябва приблизително да е тази стойност ?
            Този ... 180 има същия датчик като ... 019, не се плаши. Някой преди тебе го е сменял вече, когато 019 струваше 530 лв, а 180 - триста и нещо ...

И гранде молбичка - да използваш по предназначение знаците Ч и 4!!! Ако може ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
              Този ... 180 има същия датчик като ... 019, не се плаши. Някой преди тебе го е сменял вече, когато 019 струваше 530 лв, а 180 - триста и нещо ...

И гранде молбичка - да използваш по предназначение знаците Ч и 4!!! Ако може ...
              Точно така 180ката е съвместим с 019ката (която е за твойта кола).
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

ОК.А приблизително какво стойност трябва да отчита дебитомера на тази Алфа(При диагностика ?)

Comment

Първоначално публикувано от FeaR* Покажи съобщение
                  ОК.А приблизително какво стойност трябва да отчита дебитомера на тази Алфа(При диагностика ?)
                  Питай Bobo

Comment

300 на празен ход
                    но е по-важно какво отчита във високите.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Имаш в предвид предполагам, при дадени обороти, без товар?

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                        Имаш в предвид предполагам, при дадени обороти, без товар?
                        да, интересуваме диапазона на показваните стоиности(примерно от 800 до 4200 об)какви са?
                        От 300 до ????
                        Ще съм благодарен ако някой ми каже,никаде не ги намерих

Comment

При моите измервания с деб 180, на алфата от подписа... на празен ход максимално при форсиране дава 320кг/ч.
                          Под товар май стигна моментно до 500кг/ч един път и един малко над 400кг/ч, като това беше моментно.
                          Това е при яко "пържене" до прекъсвач.

В прикачения файл са моите тестове.
                          Last edited by cyberhill; d.m.y г., 15:25.

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                            300 на празен ход
                            но е по-важно какво отчита във високите.
                            А ако има проблем с ЕГР-а кво правиме,недейте да говорите наизуст
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А поне тези стойности, за които си говорим, верни ли са?
                              /В смисъл правилни/

Comment

Working...
                              X